Här finns tips och guider för Ubuntu.

måndag 19 februari 2007

Tillägg till Swiftfox/Firefox

Som ni säkert vet finns det en väldans massa tillägg till Swiftfox/Firefox. Några av dessa är riktigt bra. Jag tänkte här gå igenom de jag har och förklara varför jag har dem.
Jag använder Link Alert för att få information om vad för typ av fil som gömmer sig bakom en länk. När tillägget är aktiverat så ser det ut på följande sätt när jag drar musen över en länk som är en pdf.


CustomizeGoogle använder jag för att få bort annonser och skit från googlerelaterade tjänster samt för att få sökförslag medans jag skriver in nåt i Google.


Dictionary Tooltips är riktigt bra för att snabbt få definitioner på svåra ord. Fungerar som så att man bara dubbelklickar på ett ord och en liten ruta dyker upp. Dra musen till rutan och en förklaring av ordet dyker upp.

PDF download använder jag för att enkelt bestämma vad jag vill göra med pdf filer.
Svensk ordlista för det inbyggda rättstavningssystemet. Funktionen säger sig självt utifrån namnet på tillägget.

Adblock Plus tillsammans med Adblock filterset.G Updater gör att i stortsett all reklam och förbannelse försvinner från webplatserna.
Så här ser stor skillnad är det när man använder de två ovanstående tilläggen jämfört med att inte använda dom.

Om du inte kan se filmen ovan så följ min flash 9 guide.

Dessa är de tillägg jag rekommenderar mest. Jag har en hel del andra tillägg installerade med de är mer specialiserade så jag lämnar dem hän. Om ni har nåt bra tillägg att rekommendera så lämna gärna en kommentar och jag uppdaterar bloggen med den.
Massor av tillägg hittar ni här.

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra tips, tackar för dom! Håller tummarna för fler intressanta och bra tips!

Yeah! sa...

Ett bra tillägg som jag skulle bli galen utan är Flashblocker. Namnet avslöjar ganska väl vad det är för program. Istället för störande flash-animationer dyker en Play-knapp upp i dess ställe, och man får själv välja om man vill ladda hem och köra animationen.