Här finns tips och guider för Ubuntu.

fredag 2 februari 2007

Få program som Skype m.m att starta upp automatiskt när datorn startar

Följande video visar hur du går tillväga för att få program att autostarta när Ubuntu startar. Videon visar hur man gör med Gaim och Gdesklets men funkar för vilket program som helst. Observera att denna guide gäller för fönsterhateraren Gnome.


Om du inte kan se filmen ovan så följ min flash 9 guide.

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Jag har följt din guide, men det fungerar inte för mig. Önskar starta skype och gdesklets automatiskt. Men mina ändringar sparas inte när jag stänger sessionsfönstret. Har du någon ide vad det är som kan vara fel? Anger kommandona "skype" respektive "gdesklets" Måste man vara root? Isf hur startar man sessionsfönstret som root?

Bossieman sa...

Låter väldigt konstigt tycker jag. Du ska inte behöva vara root för att detta ska funka. Testa med att ställa frågan på Ubuntu-se forum.

Anonym sa...

Hej igen,
det visade sig att felet berodde på att min autostart mapp ändrat ägare till root av någon okänd anledning. Löste det med detta kommando (USER = användarnamn):
sudo chown -R USER:USER .config/autostart/

Anonym sa...

Tack anonym för ditt senaste inlägg, så var även felet för mig.

Mycket bra sida boisseman.

Hans-Bertil sa...

Hej!
Jag får starterbar att autostarta men det blir ett svart fält utanför när jag startar om. Fältet hade bakgrundsfärg från början, Hur gör jag? Ser mkt störande ut.