Här finns tips och guider för Ubuntu.

tisdag 13 mars 2007

Gott och blandat

Tänkte tipsa om lite gott och blandat som jag har hittat.
För er som använder Amarok och ännu inte hunnit sätta er in i alla fantastiska script som finns så tänkte jag iallafall bidra med ett förslag.
AmaroK Desktop Script fixar en otroligt läcker bild på skrivbordet av albumet du spelar.Så här installerar man ovanstående script i Amarok. Börja med

sudo apt-get install python-kde3 python-qt3

Gå sedan till amaroK Desktop Script och ladda ner senaste versionen. Öppna sedan upp Amarok och välj Verktyg-Skripthantering, ett fönster poppar upp, klicka därefter på Installera Skript. Leta upp filen och dubbelklicka på den. Slutligen klicka på Kör och skriptet är igång.


Det händer att man vill komma åt sin dator trots att man inte befinner sig hemma eller vid en annan dator. Det finns ett litet program som heter MidpSSH som man installerar på sin mobiltelefon och därmed får portabel access till sin dator. MidpSSH är enkelt att installera. Wapa till http://xk72.com/wap och följ instruktionerna, riktigt enkelt och det funkar alldeles ypperligt. MidpSSH har stöd för:

* SSH1 and Telnet support, and now SSH2 support
* Saved session profiles
* Macros for entering frequently typed commands
* Interactive input mode including typing special keys and control key combinations
* Cursor movement using keypad or game control
* VT320 terminal emulation
* Traffic usage reporting
* Free and Open Source (GPL)

Tab Preview
är en extension till firefox/swiftfox som fungerar som på videon nedan.


Om du inte kan se filmen ovan så följ min flash 9 guide.

Tab Preview installeras lätt genom att klicka här med firefox eller swiftfox. För fler rekommenderade extensions läs här.

En grej som många glömmer är att uppdatera sitt språkstöd i Ubuntu och på så sätt bara har ett halvt översatt system. Det är väldigt enkelt att åtgärda detta genom att gå in i Språkstöd som man når via System-Administration. Ubuntu laddar ner de språkfiler som saknas och efter att du loggat ut och sedan loggat in igen så är systemets språk uppdaterat. Jag rekomenderar att ta en snabb sväng förbi språkstöd en gång i månaden för att kontrollera att sytemets språkstöd är uppdaterat.
Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: