Här finns tips och guider för Ubuntu.

onsdag 2 maj 2007

Dell väljer Ubuntu!

Fantastiska nyheter för oss Ubuntuister.

Nyligen berättade Michael Dell att han kör Ubuntu på sin egen hemdator. Så att Dell nu officiellt bekräftar att det är denna Linuxversion som ska förinstalleras i vissa bärbara och stationära serier kommer kanske inte som en enorm överraskning.

"Det här är verkligen glädjande. Jag måste berömma Dell för att man både låter sina kunder komma till tals och att men dessutom verkligen ger kunderna valfrihet", säger Urban Anjar, talesman för Ubuntu i Sverige.
"Det här är verkligen glädjande. Jag måste berömma Dell för att man både låter sina kunder komma till tals och att men dessutom verkligen ger kunderna valfrihet", säger Urban Anjar, talesman för Ubuntu i Sverige.

Dell meddelade redan i februari att man ville ta steget till att sälja datorer med Linux som förinstallerat operativsystem. Nu står det klart att företaget Canonical, som ligger bakom Ubuntu, ska stå för leveransen.

Ännu har Dell inte gått ut med exakt information om vilka modeller som ska få Ubuntu förinstallerat, men det står klart att det handlar om både stationära och bärbara modeller.

Sedan tidigare har Dell certifierat företagets arbetsstationer för Red Hat, medan stationära och bärbara datorer certifierats för Novells Suse Linux Enterprise Desktop.

– Det här är verkligen glädjande. Jag måste berömma Dell för att man både låter sina kunder komma till tals och att men dessutom verkligen ger kunderna valfrihet. Ubuntu 7.04 är lättanvänt, säkert och kostnadseffektivt, men för många användare är det ett oöverstigligt hinder att behöva installera ett operativsystem. Nu slipper användarna det, säger Urban Anjar, talesman för Ubuntu Sverige.

Han säger att samarbetet med Dell, liksom det tidigare aviserade samarbetet med Sun, tydligt visar att Ubuntu och Canonical nu hör till de tunga och respekterade aktörerna i branschen.

CS har tidigare skrivit om att det är svårt att hitta leverantörer som erbjuder Linux som alternativ på annat än servrar och arbetsstationer.

Ubuntu Sverige finns på ubuntu-se.org.

Källa: ComputerSweden

Inga kommentarer: