Här finns tips och guider för Ubuntu.

söndag 22 februari 2009

Optimerad kärna för Aspire One IIFör ett tag sedan skrev jag om en optimerad kärna för Aspire One. Den kärnan var inte helt färdig utan var en så kallad RC-version.
Nu finns däremot en helt färdig kärna som utlovar snabbare boot, fullt stöd för all hårdvara o.s.v.
Du kan hitta kärnan på www.aspireonekernel.com.
Jag använder själv denna kärna och min AspireOne fungerar mycket bra och den bootar riktigt snabbt.
Läs instruktionerna för installering av kärnan här.

Glöm inte att besöka hemsidan (www.aspireonekernel.com) med jämna mellanrum och kolla om det kommit en uppdaterad version av kärnan.
För den intresserade finns det massor av info och feedback i tråden om kärnan i AspireOne-forumet.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Synd att ingen var tydlig med att det var en RC.. Då hade jag inte lagt in kärnan som senare krashade hennes dator helt.

Hoppas denna fungerar bättre! :) Nu har jag bara jobbet framför mig att försöka övertala henne tillbaka till Ubuntu från Windows XP.

Anonym sa...

Hur snabbt är riktigt snabbt? Uppstarten är en av de mest kritiska punkterna i en netbook för mig och enda anledningen till att jag håller kvar i Linpus Lite än så länge...

Anonym sa...

Är det någon som vet om den nya kärnan har nfs-support och stöd för 3G-donglar? Tyvärr får jag vänta ett tag på att testa sen min AO1 inte startar längre... Har nu skickat iväg den så får vi se vad de säger..

Inte kan det väl ha någon garanti-påverkan att man har installerat ubuntu?

//Magnus

Anonym sa...

Nästa gång den inte startar pröva det här http://macles.blogspot.com/2008/08/acer-aspire-one-bios-recovery.html?commentPage=3

Anonym sa...

@wezzy enligt bootchart, så bootar min på 9sek A110 (SSD) "kuki" teamet jobbar på att få ner den tiden =) jag kör deras egen dist kuki 3.0 RC1 och den funkar fint de är något segare att boota på HDD runt 10-12 sekunder har jag läst.

Anonym sa...

hej... jag är lite intresserad av en aspire one.. därför jag skriver här... tänker köra ubuntu på den, var det något krångel? med att få igång det? och kör du på "vanliga" ubuntu eller någon lite variant på netbooken??

Anonym sa...

Du kan ju allt Bossieman så då kan du nog också hjälpa mig med följande förmodligen simpla fråga.
Jag har lagt in Sickboy's senaste kernel för AAone efter installation av Crunchbang-versionen av 8.10. Tyvärr har Sickboy skippat de moduler som möjliggör att använda Nokia-telefoner som 3G-modem. Hur fixar jag detta? Det var simpelt under Linpus men här vet jag inte hur jag lyckas installera mdulen så att den fungerar ihop med Network Manager vilket ju vore grymt skönt (så att jag slipper wvdial).
Tack på förhand!

Anonym sa...

schysst!
Den förra optimerade kärnan var ingen höjdare, verkligen inte...

För med den fungerade inte mitt WLAN. Den fungerade inte out-of-the-box, och jag hitta inget sätt att få det att fungera trots mäktiga google. :-(

Men nu funkar det :-D

TheNano sa...

Skulle någon kunna skriva lite om modulen acerhdf , jag får den att stänga av fläkten men vet inte om den funkar rätt , har inte vågat belasta cpu-n så mycket för att heta till grejen !
hur kan jag få ut cpu-temp ?

TheNano sa...

alltså med dhjälp av acerhdf, acerfand eller annan

TheNano sa...

Jag får nog svara mig själv, acerhdf funkar hur bra som helst , det som oroade mig var att tail -f /var/messages visade att acerhdf var igång men enligt ubuntuwiki så skulle den printa vad temperaturen var på cpun också men min gjorde inte det , men det kan vara ändring i senaste version ...
Acerhdf sätter på fläkten när det blir varm så det är safe att låta den sköta allt!

Anonym sa...

@Lars Vet inte om det fortfarande är relevant, men det funkar fint att själv kompilera in stödet för mobiler/3g-modem via usb. Kolla min guide här

TheNano sa...

nvänd ubuntus enga kärna sedan jaunty så det ska inte behövas med denna känra längre. acerhdf däremot ladde jag in själv