Här finns tips och guider för Ubuntu.

fredag 19 september 2008

Snabbtips: Fullskärmsläge med Firefox

Om du har en BBLL så finns det ett enkelt knep för att få mer yta för webbsidor. När du har Firefox startat så kan du trycka på tangenten F11 för att få fullskärmsläge. Detta ger dig en mycket större yta för webbsidorna.

Om du vill att Firefox ska starta i fullskärmsläge så gör såhär. Installera AutoHide. Gå därefter till Verktyg --> Tillägg i Firefox. Markera tillägget Autohide och klicka därefter på Inställningar.

Klicka i det du vill ska synas när du för muspekaren till övre kanten på webbläsaren. Mina inställningar ser ut såhärGå nu till en vanlig webbsida och tryck på F11. Du får nu fullskärmsläge och om du för upp muspekaren till övre kanten så får du upp det du markerat i inställningarna. Stäng ner webbläsaren när den befinner sig i fullskärmsläge och den kommer därefter att starta i fullskärmsläge tills det att du stänger ner den i vanlig vy.

8 kommentarer:

prafjessor sa...

Kör du Acer nuförtiden? Vad hände med din Mobinote?

Bossieman sa...

@prafjessor

Man kan väl ha fler än en dator :)

Prylgalningen sa...

Tack för tipset

Anonym sa...

Det här är ju ganska smart att kombinera med att visa skrivbordet när man drar musen utanför utanför en del av skärmen. Det går att ställa in i programmet för avancerade skrivbordseffekter.

Intressant att du har en Acer Aspire One, Bossieman. Jag har planer på att köpa en portabel surfdator för ca 3000 kr. Jag står i valet och kvalet mellan att köpa en Acer Aspire One A110 eller en Dell Vostro för drygt 3 000 kr. Två olika datorer, jag vet. Saken är den att jag är rädd att Acern har för liten skärm, att den helt enkelt blir för liten när man surfar några timmar i sträck.

Vad tycker du om Acer One Bossieman? Och framförallt, vad tycker du om bildskärmens storlek?

Mvh
Mattias Klang
klangit.se

Anonym sa...

En annan sak jag saknar är någon form av pytteliten ikon eller något som alltid kan ligga överst på skärmen i något hörn och indikera på om det kommer ett nytt meddelande i Emesene eller Pidgin, finns det? Så att man ser om man får ett meddelande när man surfar med Fx i fullscreen alltså.

Mattias Klang
klangit.se

Anonym sa...

De tär nästan lite "spam"-varning på mig nu. Men för den som inte har märkt det så går det att i fullscreen i Firefox (Fx) få upp adressfältet genom att i fullscreen trycka Ctrl+L. Det är smidigt om man ska skriva in en adress när man har fullskärmsläge. Ett tips bara.

Mattias Klang

Anonym sa...

Aaaahh! Din blogg äger! Har precis skaffat mig en Acer One och kör 8.10 och snodde det här tipset! Tusen tack!!

s_n

CaliX sa...

Jaaaaaaaaa!!! Du är guds gåva till linux-n00ben!!! Efter att ha fipplat med dina tips och intstruktioner ser jag ingen anledning att behålla windows