Här finns tips och guider för Ubuntu.

måndag 15 september 2008

En snabb titt på Amarok 2


Amarok har länge varit i den absoluta toppen när det kommer till musikspelare och Linux. Nu närmar sig releasen av Amarok 2, en otroligt efterlängtad spelare som jag här kommer att snabbtesta. Spelaren befinner sig i Betastadiet så allt kommer inte att fungera som det ska.
För att installera Amarok 2 lägg till raden

deb http://ppa.launchpad.net/project-neon/ubuntu hardy main
i System --> Administartion --> Programvarukällor och klicka därefter här.

Här är några bilder

Det är väldigt förvirrande och annorlunda jämfört med Amarok 1.4.X. Amarok ser helt annorlunda ut och det är massor av nya funktioner. En ny flik som heter Internet har dykt uppI fliken finns, Last.fm, Jamendo.com, Magnatune.com, OpmlDirectory, Shoutcast Directory samt MP3tunes.com

Last.fm
är nu mycket mer integrerat i Amarok. Man kan t.ex. nu högerklicka på en artist i din samling och skapa en Last.fm kanal baserad på artisten.
Amarok 2 precis som Firefox 3 använder nu samma tema som du själv använder på datorn, mycket uppskattat. Amarok 2 kommer även att kunna köras i Windows och många Windowsanvändare kommer att bli mycket glada över detta.

Musikvideos kan ses i Amrok 2Du kan flytta och om-arrangera spellistornaSnygg presentation av albumDu ska kunna kontrollera Amarok 2 via din mobil och en blåtandsuppkoppling. Amarok 2 ser ut att bli en väldigt bra musikspelare och jag är övertygad om att den kommer att bli ännu mer populär än Amarok 1.X

Spelaren är för tillfället väldigt ostabil och den hänger sig med jämna mellanrum. Det finns knappt några skript att installera ännu och den drar mycket kraft från datorn. När Amarok 2 släpps skarpt är en gåta men förhoppningsvis får vi se den skarp innan året är slut.

1 kommentar:

Anonym sa...

Install Instructions

1. Follow the Kubuntu Repository Guide to enable Recommended Updates (backports) and add the following to your 'Third-Party Software' tab:
deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-members-kde4/ubuntu intrepid main
2. You can now update an existing Amarok 2 installation to the most recent version using the Adept Updater tool in your system tray.