Här finns tips och guider för Ubuntu.

onsdag 6 februari 2008

Intresset för Ubuntu har ökat mångfaldigt under år 2007

Det Svenska Ubuntuforumet har under året 2007 sett en stadig ökning av antalet medlemmar.


Bild: HenrikAn

Intresset ser inte ut att avta och på fler och fler datorrelaterade forum nämns Ubuntu allt oftare.
År 2007 verkar sett ur diagrammet och den mediala uppmärksamheten vara året då Ubuntu fått fotfäste ordentligt i Sverige.

Vad tror ni är orsaken bakom denna explosion under år 2007?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Saludos de México!!

Anonym sa...

Nu när allt fler byter ut XP iom Vistas ankomst är det också fler som lyfter blicken och ser vilka andra alternativ som finns.

Om man kan lyckas få Ubuntu än mer användarvänligt genom att få allting att fungera "out the box" kommer man att stjäla allt större del av åtminstone hemanvändarna.

kollektivist sa...

Well, jag skaffade ju linux under året, vilket främst beror på ökad användarvänlighet (det trådlösta funkade skitbra iom 7.04), och ökat användare i stort. Jag känner fler och fler som funderar på att använda det, och pratar om det med vänner som också blir intresserade.

Mattias sa...

jag gillar ubuntu, använder det på laptopen men jag gillar inte att X-FI ljudkorten inte stöds i linux..därför sitter jag med XP på den stationära

Sara sa...

Fast det är ju inte säkert att det ökade medlemsantalet på det svenska ubuntuforumet innebär ett reellt ökat intresse för Ubuntu (men man kanske kan hoppas, och till dels borde det kanske det). Det kan ju bara vara fler som har bemödat sig med att bli medlemmar i forumet, och fått upp intresset för detta.

En okänd del kan ju också vara gamla linuxanvändare som tycker att Ubuntu som fenomen är positivt, utan att för den delen att linuxanvändningen ökar (vilket jag antar är det högre målet).

Annars verkar ju Ubuntu onekligen ha börjat bli ganska poppis, och även om jag är kluven till just den aspekten som fenomen så är det nog just att det har ett rykte om sig att vara användarvänligt och inte "jättesvårt" som Linux i allmänhet, ibland lite oförtjänt, har.

Vista kan också vara en förklaring som jag hoppas ska ge ytterligare effekt framöver, när XP blir omodernt.

Thomas Tvivlaren sa...

Ett par vilda gissningar är att många insett att XP inte kommer att supportas alltför länge till och i kombination med att Vista är...tja, som det är...så har många lyft blicken utanför Mickysoftsfären. Man ser nackdelen med att vara utlämnad till proprietär mjukvara som ny- och vidareutvecklas av andra anledningar än kommersiella och därför ofta går stick i stäv med vad användaren finner idealt.

Anonym sa...

Finns Linux drivrutiner för X-Fi korten både från Creative och från annat håll..