Här finns tips och guider för Ubuntu.

söndag 24 februari 2008

Effekten Dodge i Compiz fusion

Följande effekt är ett trevligt alternativ till standardbeteendet när du markerar ett fönster som ligger bakom ett eller flera andra fönster.Börja med att installera compizconfig-settings-manager via Synaptic eller sudo apt-get install compizconfig-settings-manager i en terminal.

Gå därefter till System --> Inställningar --> Advanced Desktop Effects SettingsLeta nu upp Animationer och bocka i rutan bredvid.Klicka därefter på Animationer och du möts avGå nu till fliken Fokus animationKlicka nu på Lägg till och fyll i så att det ser ut så här(type=Normal | Dialog | ModalDialog | Utility | Unknown)

Tryck därefter Ok och du är klar. Du kan ändra varaktigheten på animationen genom att ändra tiden till det som passar dig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är snyggt ett kort tag, men efter haft det på ett tag är det extremt enerverande. Roligt att ha som alternativ iaf.

Bossieman sa...

Jag använder Dodge som standard, har den på ganska lång animation och tycker det är helt underbart snyggt.

arias sa...

tycker det fungerar bra, mycket snyggt. och det är inte mer "irriterande" än andra effekter. så länge man inte har det i slowmotion så är det inte störande alls imo.

Anonym sa...

Tack för tipset, riktigt häftig effekt.