Här finns tips och guider för Ubuntu.

lördag 12 juli 2008

Hardy Heron - Från A till Ö - Skjuts upp till 8.10

Jag har bestämt mig för att det inte är värt jobbet med guiden för Hardy Heron. Det är i min mening för tillfället för mycket problem med Hardy Heron för att det ska vara lönsamt för er läsare att engagera er i guiden.

Alla har givetvis olika uppfattningar och tankar om Hardy Heron. För vissa fungerar systemet mycket bra, men för många andra fungerar det katastrofalt. Efter att ha läst, studerat och funderat så har jag beslutat mig för att helt enkelt hoppa över engagemanget i Hardy Heron.

Ubuntu kommer i en ny version i Oktober 2008, Ubuntu 8.10 - Intrepid Ibex, jag kommer att börja om på ny kula med den versionen.

Ovanstående betyder inte att Hardy Heron skulle vara generellt sätt sämre än Gutsy Gibbon. Ovanstående betyder heller inte att jag inte skulle rekommendera eller stå bakom Ubuntu.
Allt i detta inlägg är min egna personliga åsikt.

13 kommentarer:

Hund sa...

Jag har skrivit en guide här: http://lathund.wordpress.com/2008/05/09/att-komma-igang-med-ubuntu-hardy-heron

Den kanske duger? :)

Mvh

Anonym sa...

Hur ser problemen ut? Menar du att det inte är värt att uppgradera till 8.04 med 6224W, eller att det bara inte är värt att skriva en guide?

Anonym sa...

Du får naturligtvis göra som du vill men jag tycker att 8.10 är en viktig version eftersom det är en LTS-version. När jag har uppdaterat båda mina "Linux-datorer" till 8.10 (kör med 7.04 på den ena just nu) kommer jag nog att köra 8.10 fram tills nästa LTS-version kommer.

MockY sa...

Jag har försökt med Hardy Heron på alla mina hemdatorer, servrar och laptops, och i samtliga fall har Hardy Heron inte varit i närheten av Gutsy. Hardy har på tok för många brister (Samba är bara ett exempel. Finns tragiskt nog kvar efter senaste uppdateringen) och jag hoppas verkligen att Ibex fortsätter Ubuntus glans som åstakoms med Gutsy.

Bossieman sa...

Visst är 8.04 viktig men för en newbie är användarvänligheten viktigast. Hardy är inte användarvänlig imo. GG var mycket bra. HH är första Ubuntu versionen som varit sämre än föregående version.

LITTLE LOUISE sa...

Jag älskar dig blogg! Sluta aldrig att skriva! men snälla, jag fattar INGENTING. kan du hjälpa mig att göra en header? Eller säga hur man gör, tipsa til någon som kan.. något? skulle vara så snällt för jag har prövat allt, jag är så trög! jag vet inte hur jag skulle tacka dig.. <3KAN NÅGON HJÄLPA`? :)

LITTLE LOUISE sa...

Jag älskar dig blogg! men snälla, jag fattar INGENTING. kan du hjälpa mig att göra en header? Eller säga hur man gör, tipsa til någon som kan.. något? skulle vara så snällt för jag har prövat allt, jag är så trög! jag vet inte hur jag skulle tacka dig.. <3KAN NÅGON HJÄLPA`? :)

Jonas sa...

Jag skulle vilja gå tillbaka till Gutsy eftersom jag tycker att Hardy är sämre, men hur gör jag enklast? Om du har tid och lust får du gärna skriva en liten guide om det. Jag har haft stor nytta av dina guider och du gör ett fantastiskt jobb!


/jonas

Anonym sa...

Jag kikade lite på en intervju med Mark Shsuttleworth och han medgav att det fanns en hel del ( befogad) kritik mot Hardy. Bla att man släppte FF som beta, ljudproblemen ( pulseaudio?) och lite annat. Jag tycker att det är rätt att vänta in Interpid..
Men borde inte din Blogg heta nåt mer långsiktigt? ( men det är väl som med internet eljest, allt går att uppdatera on the fly..)

Girgoo sa...

Är det just ubuntu 8.10 det är "fel" på eller är det samma sak för alla andra distar som mandriva eller opensuse? Jag upplever tex ett lagg när ubuntu 8.10 bootar i själva loadbaren.
Har märkt på server versionen så har jag hittat en bugg angående php. Funkade i 7.10 :/
Ta den första: http://www.google.se/search?hl=sv&q=https%3A//bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/php-imagick/+bug/203023&meta=&aq=&oq=

suecae_disco sa...

Det är positivt att du ändå publicerar dina åsikter. De som anser att Ubuntu har tagit ett steg bakåt ist. för framåt bör ju försöka påverka det kollaborativa arbetet i den riktning man önskar. Som i fallet med Samba exempelvis. :)

Anonym sa...

1. 8.04.1 löste ett flertal problem

2. Mediabiten, de allra flesta har ett behov av den kommersiella världens codecs.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=766683


3 PulseAudio

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=789578

Adobe 10 utmaningen beskrivs även här inkl att Mozilla upstream löst
Free Desktops Flashlösning.

Svend Nielsen sa...

En ren installation fungerar fint fint
en uppgradering nästan aldrig

man bör vare observant på bygelingen om man har satsa och ide diskar installerad på samma dator , många moderkort har kabel seleckt förvalt i bios så det kan krabba helt äventyrligt om du installerar en förvalspart med flera system på samma dator
:~)