Här finns tips och guider för Ubuntu.

söndag 25 november 2007

Skydome i Compiz FusionBörja med att ladda ner en Skydome bild du vill använda som bakgrund. Om ni vill ha samma som jag har så finns den här. Ni finner massor av bilder på nätet, här är en länk till fler.
Bilderna måste uppfylla kravet att sidorna är i heltalsproportion till varandra. En bild som är 1024x2048 har uppfyller detta, även 2048x2048 uppfyller kravet. Bilder som är t.ex. 1200x1600 uppfyller inte kravet.

Spara ner bilden till en lämplig mapp, t.ex. .Skydomes i din hemmakatalog.
Starta sedan upp Advanced Desktop Effects Settings. Välj där Skrivbordskub och gå till fliken Appearence. Gå ner till Skydome och fyll i så att det ser ut så härnu är du klar. Testa nu med Ctrl + Alt + intryckt vänstermusknapp och rör musen och du ska få liknande som i videon ovan.

5 kommentarer:

Pinky sa...

Och där sprack mitt tålamod för att vänta på nya ati-drivern med AIGLX till fireGL-korten. Nu blir det xgl tillsvidare igen! Damn compiz!

simsek sa...

Jag gjorde exakt som det stod på guiden men cube blir platt inte som din. vad kan vara problemet?

Bossieman sa...

@simsek: Denna guide är för hur du får en animerad skydomebild, vilket du förhoppningsvist har fått. Hur man ställer in kuben och storlek m.m. är utanför denna specifika guide.

Anonym sa...

hur gör man för att få kuben då?????

Bossieman sa...

@Anonym: Jag får nog skriva en guide för detta :)