Här finns tips och guider för Ubuntu.

onsdag 20 juni 2007

Murrine

Om ni gillar den här typen av lookistället för den den vanliga lite tråkiga stilen så visar denna guiden hur du går till väga. Det finns massor av teman, den på bilden ovan är bara ett exempel och guiden kommer att visa hur just detta tema fixas.

Börja med System --> Administration --> Pakethanteraren Synaptic. När synaptic startat upp så klicka på sök och skriv in murrine. Resultatet av sökningen ska bli så härMarkera gtk2-engine-murrine och installera den. Ladda därefter ner denna filen. Det är en konfigurator som vi kommer att behöva. Dubbelklicka på filen efter det att du laddat ner den. Ladda därefter ner några teman. Du finner några här.
Efter att du tagit ner några teman så installerar vi dem genom att göra följande.
System --> Inställningar --> Tema
Ta nu och dra ett tema åt gången till Temainställningsfönstret och släpp vänster musknapp och temat installeras (När du blir tillfrågad om att använda det nya temat, så välja att behålla det gamla). Gör detta för samtliga teman du laddat ner.
När du är klar så startar vi upp konfiguratorn för Murrine. System --> Inställningar --> New Murrine Configurator
Vi får då upp något liknande detta.Markera nu ett av alternativen som finns tillgängliga där. Jag väljer MurrinaVerdeOlivo. Klicka sen på fliken General look.
Klicka i vad du vill ha för inställningar. Du kan ju testa tills du är nöjd. Jag väljer följande inställningar.

Fliken General lookFliken Menu styleFliken ListView StyleFliken Scrollbar StyleNär du är klar och nöjd tryck på Salva (spara) och völj gnome i rutan som dyker upp. Avsluta sen genom att trycka på Chiudi (stäng)

Resultatet av ovanstående blirMer teman finns på gnome-look. Sök efter murrine där så får du en hel del teman att välja på.

Andra bloggar om: ,

3 kommentarer:

Rodrigo sa...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Anonym sa...

Jag kör ubuntu på engelska och hittar inte themes under System/preferences, jag har installerat på rätt sätt. vad kan vara fel?

Bossieman sa...

I Gutsy Gibbon så får man gå via system --> Inställningar --> Utseende